mariesrecept

Hej! Jag brinner för allt som har med matlagning och göra och att baka. Jag är helt självlärd genom att experimentera i mitt kök. Genom denna blogg tänkte jag dela med mig av massa recept som jag själv komponerar ihop och de flesta kostar inte mer än 10-15kr/portion Lider av IBS, så ibland blir de torka här i bloggen pga att jag inte mår så bra och måste lägga om kosten

Kåldolmar

Kategori: Dagens Middag

 
 
 
Gjorde 25 st igår på 900 gram färs och på ett ca 2,8 kg kålhuvud.
Så det blev 12 middagar för en femtiolapp. Billigt billigt eller hur
 
 
 
 
 

Kycklingsallad

Kategori: Kyckling

 
Gjorde mig en kycklingsallad idag till lunch med majs, romansallad, gurka, tomat och kyckling och en klick coleslaw, hur mumsigt som helst
 
 

Rött och vitt

Kategori: Dagens Middag

Blandad mat

Kategori: Dagens Middag

 
Dagens frukost,
tomatsill, ägg, prinskorv o köttbullar
 
 
 
Dagens midda
 
Skinksnitzel och ugnsbakade grönsaker
(morot, palsternacka, rotselleri, sockerärtor, broccoli)
 
 
 
 
 

Hittarecept

Kategori: Allmänt

Häromdan var det dags igen med att jag fick ännu ett mail från en recept sajt. Denna gången var det mail från hittarecept.se som fråga om jag ville ha mina recept på deras hemsida. Härligt och kul att min matblogg och mina recept uppmärksammas på detta sättet nu.
 
Vilket jag såklart tacka ja till, så nu ligger mina recept på deras hemsida. så jäkla (ursäkta) kul alltså. Och sen är det bara för mig att fylla på med nya recept efterhand
 
Superkul att fler kan ta del av mina recept, som är både enkla och billigt för plånboken.
 
Klicka på länken så kommer ni dit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stekt kycklingfilé, hemmagjord mos och grönsaker

Kategori: Dagens Middag

 
 
 
 

Snitzel och annat gott

Kategori: Dagens Middag

Idag blev middagen....Stekt snitzel, råstekt potatis, egen vitlöksdressing och lite tomat o gurka.
 
Såklart är vitlöksdressingen min egen, enkel och snabb. I med nån, kanske 2-3 st pressade vitlöksklyftor i creme fraiche burken
 

MB's Pizza

Kategori: Pizza

 
Gjorde en pizza idag, och kan ju säga att det är den godaste jag gjort. Så tänkte dela med mig hur jag gjorde
 
Pizzabotten:
 
25 gram jäst
2,5 dl vatten
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
ca 6-7 dl mjöl
 
Värm vatten i en kastrull så de blir fingervarmt, häll det i en skål med jästen och rör ut. I med resten av ingredienserna och vispa med elvisp till en jämn smet. Ett tips är att ta lite mjöl i taget och känna av tills degen är som du vill ha den. Låt sedan jäsa i ca 45-60 min.
 
 
Tomatsåsen:
 
En liten hackad gul lök
1 pkt krossade tomater, 400 gram
2-3 vitlöksklyftor, hackade
2 msk oregano
2 msk tomatpuré på tub
olivolja
salt och vitpeppar
 
 
Bryn löken i en kastrull med olivolja tills den blivit mjuk, sedan tar du i resten av ingredienserna och låter de hela puttra på svag värme i ca 15 min, rör om då och då
 
Ingredienser:
 
500 gram färs, som du steker tillsammans de kryddor du vill ha, jag använde grillkrydda, salt, svart- och vitpeppar
1 liten gul lök, strimlad
2 klyftor vitlök, skurna i tunna skivor
1 liten burk skivade champinjoner
Riven ost är ju oxå en smaksak och mängden man vill ha, men gissar på att jag hade ca 5 dl
 
Platta/kavla ut degen tunt på en plåt, bred ut tomatsåsen jämnt över hela degen. Strö över färsen, lägg lök och vitlök här och var på färsen och likadant med svampen, strö över osten
 
In i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min, hänger ju lite på vad du har för ugn, jag har varmluftsugn