mariesrecept

Hej! Jag brinner för allt som har med matlagning och göra och att baka. Jag är helt självlärd genom att experimentera i mitt kök. Genom denna blogg tänkte jag dela med mig av massa recept som jag själv komponerar ihop och de flesta kostar inte mer än 10-15kr/portion Lider av IBS, så ibland blir de torka här i bloggen pga att jag inte mår så bra och måste lägga om kosten

Chokladmuffins (den kladdiga varianten)

Kategori: Bakverk

 
Varit i farten ikväll och bakat en plåt, gott med choklad på alla sätt
 
Ugnstemp: 200 grader Varmluft: 175 grader
 
15 st
 
100 g margarin/smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
 
Använd elvisp
 
Ställ veckade pappersformar på en plåt.
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga torra ingredienserna. Blanda till sist i matfettet. Fördela smeten jämnt i formarna, ca 3/4 del.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min
 
Bli inte oroliga att något gått fel. När de kommer ut i ugnen har dom rest sig fint (som på bilden), men under tiden dom svalnar så sjunker dom ihopa i mitten, men de ska vara så i och med att det är en kladdmuffins, lovar att dom är riktigt goda.
 
Förvaras bäst i plastburk i kylen
 
 
 
 

Indisk kycklinggryta

Kategori: Kyckling

 
 
 
 
Idag har jag då hittat på en ny kycklinggryta, har ju en indisk kryddpåse som jag köpte på en markand förra året, fast haft den innan dess med. Den är riktigt god med curry och lite annat i blandningen.
 
Bjöd hem mamma och det blev en succé minsann, plus att jag fick 6 burkar över för infrysning.
 
 
700 gram kycklingfilé
en bukett broccoli 250 gram
1 röd paprika 250 gram
2 mörotter ca 300 gram
3 chalottenlökar
1 stor burk hela champinjoner
2 hönsbuljong tärningar
2 dl cremé fraiche
Indisk krydda, men har du inte det så går de säkert lika bra med curry
salt & vitpeppar
 
 
 
Strimla kycklingfilén och stek upp i en stor och bra gryta i  smör o olivolja och kryddorna, rör runt ganska ofta, häll sedan på ca 1,5 liter vatten och 2 buljongtärningar.
 
Medan detta steker upp kan du skära morötter i slantar, paprika i strimlor o dela svampen i mindre bitar, hacka löken och skära broccolin i mindre buketter, jag använde även stjälken.
 
Stek svamp och lök lite grann, häll över i grytan tillsammans med morötter o paprika och låt sedan detta stå o puttra på låg värme i ca 10 min.
Tänk på att det kan behövas mer vatten, beror lite på hur lös du vill ha grytan och om du vill ha mycke sås
Därefter lägger du i broccolin och låter de hela puttra i drygt 10 min till.
Häll i cremé fraichen och rör om. Vill du ha den tjockare så toppred den, detta gjorde jag
 
 
 
 

Purjolök

Kategori: Tips och råd

 
 
Hitta detta tipset och det måste såklart provas. 
 
Är det någon som provat det och kan berätta hur det blev????