mariesrecept

Hej! Jag brinner för allt som har med matlagning och göra och att baka. Jag är helt självlärd genom att experimentera i mitt kök. Genom denna blogg tänkte jag dela med mig av massa recept som jag själv komponerar ihop och de flesta kostar inte mer än 10-15kr/portion Lider av IBS, så ibland blir de torka här i bloggen pga att jag inte mår så bra och måste lägga om kosten

Hej

Kategori: Allmänt

 
 
Är inte så flitig här i bloggen just nu med nya recept. Har stora problem med min IBS och dessutom fått magsår.
 
Så min kost består mestadels av att undvika alltför fet mat, kolhydrater och för mycke kryddor. Det är ju mjöl och mjölk produkter som är det som är värst för mig. Vet att det finns varor som är laktos- och gluten fritt. Får väl prova detta längre fram.
 
Har upptäckt att min tabbouleh med kycklingfilé eller kött funkar ganska bra, så jag lever ganska mycke på det just nu. Men även kokta och ugnsbakade grönsaker. Och frukt i massor, helst äpple, men då utan skal, för annars går det inte.
 
Hoppas kunna köra igång med lite nya recept inom kort. Kommer väl antagligen lägga upp sånt jag äter, för jag tipsar ju trots allt även om IBS vänlig mat mellan varven, ja många av mina recept funkar ju för oss som har något problem med magen.
 
 
 
 
 
 
 
 

Tjuvstart

Kategori: Dagens Middag

 
 
Igår ruckade jag på en princip jag har haft i hela mitt liv, och det är att inte äta nypotatis innan midsommarafton tillsammans med sill. Men dom låg där så fint på Ica och frestades, så jag kunde inte låta bli, men köpte bara 8 st väldigt små sådana. För dom är godast att koka och sedan steka. Till detta hade jag skink schnitzel, tomat o gurka.
 
 
 

Återvinning av purjolök

Kategori: Grönsaker & rotfrukter

 
 
Förra fredagen skar av allt det gröna på en purjolök och satte den sedan i ett glas med vatten. Har nu följt den med att ta ett foto vid ungefär samma tid varje dag. Och så här har det gått:
 
 
OBS: BYT VATTEN I GLASET VARJE DAG!!!!!!!!!!!!