Kardemummabullar
Kategori: Bakverk
40-60 st, beroende på hur stora du vill göra dessa
INGREDIENSER:
150 gram margarin
5 dl mjölk
50 gram jäst för söta degar
1/2 tsk salt
1-1 1/2 dl socker
2 tsk mald kardemumma
ca 10-13 dl mjöl
1 ägg
ibland har jag ett ägg i smeten, kan man göra som man vill
GÖR SÅ HÄR:
Smält margarin i en kastrull, häll i mjölken o värm till ljummet/fingervarmt.
Häll i en degbunke, smula ner jästen och rör runt tills den smält.
Tillsätt socker, salt, kardemumma och rör om.
Sätt igång elvispen och häll i mjöl lite i taget.
Ju kletigare deg desto fluffigare bullar.
Låt degen jäsa övertäckt i ca 40 min.
Knåda degen på vasken/bakbord och skär ut lika stora degbitar och rulla bullar och lägg på bakplåtspapper på en plåt.
Låt bullarna jäsa ca 30 min
Pensla med ägg och in i mitten av ugnen i ca 7-8 min på 250 grader i vanlig ugn och 225 i varmluftsugn
INGREDIENSER:
150 gram margarin
5 dl mjölk
50 gram jäst för söta degar
1/2 tsk salt
1-1 1/2 dl socker
2 tsk mald kardemumma
ca 10-13 dl mjöl
1 ägg
ibland har jag ett ägg i smeten, kan man göra som man vill
GÖR SÅ HÄR:
Smält margarin i en kastrull, häll i mjölken o värm till ljummet/fingervarmt.
Häll i en degbunke, smula ner jästen och rör runt tills den smält.
Tillsätt socker, salt, kardemumma och rör om.
Sätt igång elvispen och häll i mjöl lite i taget.
Ju kletigare deg desto fluffigare bullar.
Låt degen jäsa övertäckt i ca 40 min.
Knåda degen på vasken/bakbord och skär ut lika stora degbitar och rulla bullar och lägg på bakplåtspapper på en plåt.
Låt bullarna jäsa ca 30 min
Pensla med ägg och in i mitten av ugnen i ca 7-8 min på 250 grader i vanlig ugn och 225 i varmluftsugn