Kokosrutor
Kategori: Bakverk
30-35 bitar
Ugnstemp: 175 grader, varmluft 175 grader
150 gram margarin
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
GLASYR: (min egen)
2 tsk vaniljsocker
4 msk smält smör
4 msk kakao
2 hg florsocker
4 msk vatten eller kaffe
GARNERING:
Kokosflingor (ca 100gram)
GÖR SÅ HÄR:
Sätt på ugnen...
Smält margarinet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och margarinet.
Häll smeten i en smord och bröad långpanna (30 x 40 cm). Låt den inte stå i skålen, utan häll på fort annars blir den tjockare, o då får man dra ut den över plåten.
TIPS: häll lite här och var på plåten för då blir de lättare att dra ut den med t ex en slickepott.
Grädda kakan nederst i ugnen ca 15 min.
Låt kakan svalna och gör därefter glasyren.
Måtta upp alla torra ingredienser i en skål, tag en handvisp, rör samtidigt som du häller i vattnet/kaffet och det smälta margarinet.
Häll ut glasyren på kakan, använd en brödpensel och dra ut glasyren med över kakan.
Strö över kokosen.