Zucchinilasagne
Kategori: Färs
Den här lasagnen har jag själv hittat på, var så trött på pastaplattor för ett par år sen och började fundera på vad man kunde ha istället och tänkte då att zucchinin har en fast konsistens och måste funka. Sagt och gjort så provade jag och ångrar mig inte. Nu är det alltid det som gäller när de ska göras lasagne.
Gör så här:
Receptet räcker till 2 personer
Gör din egen köttfärssås så som du vill ha den.
Min består av fläskfärs ca 300 g, en liten burk svamp, en gul lök, en matsked tomatpuré på tub, lite vatten, 1/2 paket creme fraiche. Kryddor; grill, svart- o vitpeppar. Tänk på att inte ha den så såsig eftersom zucchinin avger en del vätska under tiden den är i ugnen
Skiva en hel zucchini i tunna skivor eller hyvla med en osthyvel
Lägg det i botten på en ugnsfast form, häll på köttfärssås, ett lager till av zucchinin och såsen igen och avsluta med zucchini överst och slutligen riven ost
200 grader i mitten av ugnen ca 60 min täckt med aluminiumfolie från början till slut. Du kan oxå ta bort folie på slutet ifall du vill ha mer färgat och frasigt osttäcke
Hoppas de kommer att smaka för er som provar detta
Gör så här:
Receptet räcker till 2 personer
Gör din egen köttfärssås så som du vill ha den.
Min består av fläskfärs ca 300 g, en liten burk svamp, en gul lök, en matsked tomatpuré på tub, lite vatten, 1/2 paket creme fraiche. Kryddor; grill, svart- o vitpeppar. Tänk på att inte ha den så såsig eftersom zucchinin avger en del vätska under tiden den är i ugnen
Skiva en hel zucchini i tunna skivor eller hyvla med en osthyvel
Lägg det i botten på en ugnsfast form, häll på köttfärssås, ett lager till av zucchinin och såsen igen och avsluta med zucchini överst och slutligen riven ost
200 grader i mitten av ugnen ca 60 min täckt med aluminiumfolie från början till slut. Du kan oxå ta bort folie på slutet ifall du vill ha mer färgat och frasigt osttäcke
Hoppas de kommer att smaka för er som provar detta