Köttgryta
Kategori: Griskött
Då var det dags för en ny köttgryta idag...Tog vad jag hade hemma som alltid
3 portioner
400g skink grytbitar
2 morötter
1 vit paprika
1/2 gul lök
1/2 broccoli bukett (färsk)
10 färska champinjoner
5 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
svart & vitpeppar
grillkrydda
salt
1 dl creme fraiche
Skär grytbitarna lite mindre än som affären packar dom, jag delar en bit i 3-4 bitar beroende på hur stora dom är.
Stek med kryddorna. Lägg över i en tjockbottnad gryta tillsammans med vatten och buljong, morötter som är skurna i slantar och strimlad paprika och hackad lök.
Skiva svampen och stek och lägg sedan ner med allt de andra.
Låt allt koka/sjuda i ca 10-12 min. Häll i creme fraichen.
Skär broccolin i små buketter och lägg i och låt koka ytterliggare 5 min
Gör sedan en toppredning och häll i så såsen blir lite tjock.
En toppredning för er som inte vet: det är att ta mjöl och blanda med kallt vatten till en jämn massa/smet som man sedan häller i lite i taget när det bubblar i grytan. Gör den så tjock som du vill ha den