Pesto & solrosfrö bröd
Kategori: Bakverk
Detta är inget eget recept, utan har lånat de från hembakatbrod.se
Du behöver
Deg
- 5 dl vatten
- 25 g jäst
- 650 g manitoba cream eller vetemjöl special
- 1/2 dl olivolja
- 2 tsk salt, 12 g
Fyllning
- 2 msk grön pesto
- 2 dl rostade solroskärnor
- (gräslök till dekoration)
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till degen utom salt. Blanda ner 1,5 dl av solroskärnorna. Knåda med matberedare/ degblandare i tio minuter. Går lika bra med elvisp för de använde jag fast dock inte lika många minuter Tillsätt saltet och vispa ytterligare ca fem minuter.
Låt degen vila cirka 10 minuter eller tills jäsningen börjar komma igång.
Klä en långpannan med bakplåtspapper. Strö mjöl i botten och häll ut degen, tryck ut den jämnt i hela pannan med mjölade händer.
Stryk ut peston över hela brödet och strö över resten av solroskärnorna.
Låt brödet jäsa i cirka 30 minuter.
Sätt in plåten i 250 grader. Efter fem minuter sänks värmen till 200 grader. Grädda ytterligare cirka 10 minuter.
Låt brödet svalna på galler några minuter innan det skärs i bitar och serveras nygräddat