Korv stroganoff & ris
Kategori: Korv
Ja det var min midda idag, vilket jag inte gjort på många år pga att den aldrig blev så god som jag ville. Men idag har jag minsann lyckats. Riktigt mumsigt och fick 5 middagar med till infrysning
Så här gjorde jag den:
6 portioner
800 g falukorv
2 gula lökar
1 burk mildas creme fraiche
1/2 tub tomatpuré
salt
mald svartpeppar
mald vitpeppar
1 liter vatten
Skär korven i strimlor och stek, hacka löken och bryn lite, lägg över allt i en tjockbottnad gryta tillsammans med kryddor och tomatpuré och vatten, låt stå och puttra på svag värme i ca 20 min. Smaka av med kryddorna under tiden tills den smakar som du vill ha den. Rör ner creme fraiche. Höj värmen och rör hela tiden. Gör en toppredning och häll detta i grytan lite i taget tills den tjocknat så mycke som du vill
För er som inte vet vad toppredning är så är de att man tar mjöl och kallt vatten och rör till en jämn smet.
Jag har en mini glasburk med lock som jag skakar så allt blir en jämn smet