mariesrecept

Hej! Jag brinner för allt som har med matlagning och göra och att baka. Jag är helt självlärd genom att experimentera i mitt kök. Genom denna blogg tänkte jag dela med mig av massa recept som jag själv komponerar ihop och de flesta kostar inte mer än 10-15kr/portion Lider av IBS, så ibland blir de torka här i bloggen pga att jag inte mår så bra och måste lägga om kosten

M's Matiga bullar

Kategori: Smårätter

 
Fick ett ryck ikväll och är precis klar med det.
Ville göra s k pizzabullar som jag gjorde jätteofta innan. Men idag så kom jag på ett helt nytt recept efterhand som jag hittade ingredienser i skafferi och kyl Och nu har jag provsmakat en och kan ju direkt säga att jag kommer att göra med denna fyllningen fler gånger.
Kanonbra att ha i frysen när man  t ex vill ha ett snabbt mellanmål
 
Detta behöver du till ca 25-26  st, eller rättare sagt är det så många där blir av smeten och fyllningen.
 

Degen:

1 pkt jäst

5 dl mjölk eller vatten

1 tsk salt

1 tsk socker

50 gram margarin

ca 10-12 dl mjöl

1/2 dl oregano

Smält margarin i en kastrull, häll i mjölken/vattnet och låt de bli fingervarmt. Smula ner jästen i en skål och häll på vätskan, rör runt tills jästen löst upp sig. Jag gör detta med en vanlig handvisp. Därefter tar du i oregano och pressad vitlök. Tills sist mjölet medan du kör med elvispen. En kladdigare deg ger fluffigare bullar

Låt jäsa i ca 40 min

Ingredienser:

500 g fläskfärs

1 gul lök

1 burk escabeche

1 burk cherry peppers

5 msk turkisk yoghurt

2 vitlöksklyftor (frivilligt)

Gör så här:

Stek färsen med salt, svart- och vitpeppar, eventuellt lite grillkrydda. Lägg sedan över de i en skål tillsammans med den pressade vitlöken, hackade löken och småskuren cherry peppers och turkisk yoghurt. Rör ihopa allt till en jämn smet.

Tag degen ur skålen och knåda med mjöl om den är alltför kladdig, nu ska du ju kavla ut degen till ca 1/2 cm tjock, tips är att mjöla kaveln.

Därefter breder du ut smeten över hela. Rulla sedan ihopa  från långsida till långsida. Att jag lämnar en bit kvar utan fyllning på slutet är för att det är lättare att "limma" ihopa rullen då.

Skär ca 2 cm tjocka skivor och lägg i pappersformar, såna du har när du bakar t ex kanelbullar.

Låt jäsa medan ugnen blir varm. Pensla med ägg och strö över med riven ost.

In i ugnen på 200 grader i ca 15 min...jag har varmluftsugn

 

 

Kommentarer

  • LADYJ säger:

    Tack som fan för kommentaren om tipset om din blogg. Ska lägga in dig på mina faovriter. Älskar mat =d Kram

    Svar: Åå va kul att du gilla min blogg :) Testar du nåt så ge gärna feedback alltid kul o höra, positivt som negativt.
    Marie None

    2012-11-06 | 23:32:08

Kommentera inlägget här: