mariesrecept

Hej! Jag brinner för allt som har med matlagning och göra och att baka. Jag är helt självlärd genom att experimentera i mitt kök. Genom denna blogg tänkte jag dela med mig av massa recept som jag själv komponerar ihop och de flesta kostar inte mer än 10-15kr/portion Lider av IBS, så ibland blir de torka här i bloggen pga att jag inte mår så bra och måste lägga om kosten

VDG bullar

Kategori: Bröd

 
 
 
 
 
Nu undrar ni säkert vad detta är för bullar med tanke på namnet. Men det är första bokstaven i varje mjölsort som jag satt ihop till VDG, smart va..haha
 
I alla fall så är det ett recept som är mitt helt och hållet som jag satt ihop idag och bakat. Supergoda och nyttiga.
 
 
Till 24 st behöver du:
 
5 dl vatten eller mjölk
50 g jäst
1/2 dl olivolja
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl dinkelmjöl
1 1/2 tsk salt
1 msk socker
 
 
Blanda allt mjöl i en skål. Smula jästen i en degbunke, häll över vattnet som ska vara fingervarmt, rör om så jästen löses. Häll i salt och socker.  Tag en elvisp, sätt ner i vätskan, starta och häll i lite mjöl i taget. Kör tills smeten är jämn. Och att den blir kladdiga ska ni inte vara rädda för, en kletigare deg ger en saftigare bulle. Och när den jäst i 40 min i degbunken så kan man knåda in lite mer mjöl, vilket jag gjorde. Forma degen till 24 lika stora runda bullar, platta till dm när de läggs på plåt. Låt jäsa ytterligare 30 min.
Pensla med ägg och strö på solroskärnor
In i ugnen ca 12 min på 200 grader (varmluftsugn)
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: