mariesrecept

Hej! Jag brinner för allt som har med matlagning och göra och att baka. Jag är helt självlärd genom att experimentera i mitt kök. Genom denna blogg tänkte jag dela med mig av massa recept som jag själv komponerar ihop och de flesta kostar inte mer än 10-15kr/portion Lider av IBS, så ibland blir de torka här i bloggen pga att jag inte mår så bra och måste lägga om kosten

Färs varvat med potatis

Kategori: Dagens Middag

 
 
Denna veckan har Ica fläskfärs för 29.90 kr/kg, och såklart har jag hamstrat på mig några kilon. I och med det så fick det bli just färs till middag. Sitter här nu och är riktigt mätt, så mätt så jag egentligen bara vill lägga mig ner...ja ni vet sådär soffmätt..haha.
 
Men det kan jag ju inte, vill liksom dela med mig av mitt recept. Och angående det så är denna maträtt runt 20 år gammal i mitt hem och såklart eget skapande, men idag la jag till krossade tomater.
 
 
Såhär gjorde jag och tror det räcker till 4 personer, ni kan dock lägga till 3-4 potatisar för säkerhets skull tror jag.
 
 
Färsen:
 
500 gram färs
1 ägg
2 msk skorpmjöl/ströbröd
grillkrydda
salt
mald vitpeppar
mald svartpeppar
 
Blanda ägg, skorpmjöl och kryddor i en skål, tillsätt sedan färsen och rör runt ordentligt. Jag gör detta med händerna för då kan man krama in kryddröran ordentligt. Och vad gäller kryddor är ju detta efter smak, så det har jag inga mått på. Men ni har väl alla gjort biffar eller köttbullar.
 
 
  
 
 
Skala 6 medelstora potatisar och skär i tunna skivor, detta gör jag förhand med kniv, Men finns ju såklart hushållsmaskiner för detta om ni har en sådan. Jag har, men gillar och göra allt förhand
 
 
 
Lägg hälften av potatis skivorna i botten på en ugnsfast form, strö över salt och finhackad gul lök
 
 
 
 
Häll därefter en burk krossade tomater (400 gram) över detta lager
 
 
 
 
Platta ut små bitar  med händerna och lägg ovanpå tomaterna, ni får liksom pussla lite om man säger som så. Tills allt ligger jämnt fördelat.
 
 
 
 
Därefter läggs resten av potatisen, salt och lök överst plus 1 dl vatten. Vilket jag tyvärr glömde att ta kort på. Men tror ni förstår ändå
 
Klä/täck formen med aluminium folie och ställ i ugnen på 200 grader i ca 50 minuter, tag sedan bort folien och låt stå i ytterligare 25 minuter, så får potatisen överst lite färg.
 
 
 
Klart att servera, smaklig måltid!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: