Biff Stroganoff
Kategori: Nötkött
Har idag för första gången i mitt liv provat och göra biff stroganoff på nötbog. Och kan ju säga så här...fy fasen så gott det blev..haha
Har aldrig ätit nötkött tillagat av mig själv, endast av mamma när hon gör kalops. Så man kan ju verkligen säga att jag lyckades på mitt första försök.
Det enda jag gjorde var att ta reda på hur man får fram den där speciella smaken och sen komponerade jag ihop ett eget recept.
Till 4 personer behöver du:
ca 700 gram nötbog
1 stor burk skivad svamp
3 små gula lökar
2 vitlöksklyftor
1/2 msk senap
3-4 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
8 dl vatten
salt & vitpeppar
2 tsk paprikapulver
2 dl creme fraiche
Strimla köttet och stek i omgångar med salt och peppar.
Skär löken i ringar och stek tillsammans med den hackade vitlöken tills löken blivit mjuk
Häll i allt utom creme fraichen i en gryta. Låt detta koka på lägsta värmen i 1 1/2 timme, tillsätt creme fraiche och låt småputtra i 5 min. Går att reda av om du vill ha en tjockare sås.
Allt som allt så tar denna rätt ca 2 timmar att tillaga