Gräddig Kött & Selleri gryta
Kategori: Griskött
Denna maträtt är riktigt god och smakrik.
Vill först och främst säga ifrån om att absolut inte använda något som helst salt under tillagningen, den blir salt i sig själv.
Till 2 personer behövs
300 gram strimlat kött (jag använder skinkgrytbitar som jag strimlar)
2 dl stjälkselleri
1 köttbuljong tärning
2,5 dl milda visp
2 dl okokt ris
Skär köttet i strimlor och stek upp med kryddor som t ex. grillkrydda, svartpeppar och vitpeppar.
Skär sellerin i ca 1 cm tjocka bitar.
Sätt på riset...
Stek köttet i en stekpanna och krydda med grillkrydda, grovmalen svartpeppar och mald vitpeppar.
Låt samtidigt grädde, selleri och buljongtärning få koka upp i en tjockbottnad gryta, när den fått ett uppkok så sänker du värmen till de lägsta, rör om då och då så inte grädden fastnar i botten och runt kanterna. Låt detta stå o sjuda i ca 10 min.
Sen lägger du i det stekta köttet och låter de stå o sjuda tills riset är klart.
Rör om då och då.
Också är det då klart att avnjutas
Vill först och främst säga ifrån om att absolut inte använda något som helst salt under tillagningen, den blir salt i sig själv.
Till 2 personer behövs
300 gram strimlat kött (jag använder skinkgrytbitar som jag strimlar)
2 dl stjälkselleri
1 köttbuljong tärning
2,5 dl milda visp
2 dl okokt ris
Skär köttet i strimlor och stek upp med kryddor som t ex. grillkrydda, svartpeppar och vitpeppar.
Skär sellerin i ca 1 cm tjocka bitar.
Sätt på riset...
Stek köttet i en stekpanna och krydda med grillkrydda, grovmalen svartpeppar och mald vitpeppar.
Låt samtidigt grädde, selleri och buljongtärning få koka upp i en tjockbottnad gryta, när den fått ett uppkok så sänker du värmen till de lägsta, rör om då och då så inte grädden fastnar i botten och runt kanterna. Låt detta stå o sjuda i ca 10 min.
Sen lägger du i det stekta köttet och låter de stå o sjuda tills riset är klart.
Rör om då och då.
Också är det då klart att avnjutas