mariesrecept

Hej! Jag brinner för allt som har med matlagning och göra och att baka. Jag är helt självlärd genom att experimentera i mitt kök. Genom denna blogg tänkte jag dela med mig av massa recept som jag själv komponerar ihop och de flesta kostar inte mer än 10-15kr/portion Lider av IBS, så ibland blir de torka här i bloggen pga att jag inte mår så bra och måste lägga om kosten

Mina egna vårrullar

Kategori: Kyckling

Har haft filodeg i frysen i evigheter och idag kände jag att det var dags att använda denna.
50 ark i paketet, så 50 st vårrullar har jag stått och rullat och friterat ikväll. Hur gott som helst blev det med en egen påhittad fyllning av vad jag hade hemma.


Till 50 st hade jag:

1 pkt filodeg (köpt i en kina affär)
1 stor röd paprika
1 röd lök
400 gram kycklingfilé
150 gram färsk bladspenat
2 tsk röd curry pasta
1/2 paket glasnudlar


Strimla kycklingfilén smått och stek i currypastan och häll sedan upp i en skål, strimla paprika och skär löken i tunna halva ringar och fräs detta tillsammans ca 5 min.
Stek bladspenaten så den blir mindre och typ skrynklig och mjuk
Blanda ihopa allt i en skål.

Koka glasnudlar i en gryta med lätt saltat vatten i 3 min, häll upp i ett durkslag och låt rinna av.

Lägg lite av nudlarna och lite av kycklingröran lite nedanför ett hörn på arket, rulla ett varv, vik in spetsarna till höger och vänster så de möts på mitten och rulla ihopa hela.
Ett tips är att pensla varje ark med uppvispat ägg så "limmar" det bättre.

Frityrgryta på 180 grader i ca 7-8 min.




Wok på mitt vis

Kategori: Kyckling

Kände för nåt nytt till midda idag, och som vanligt så blir det då ingredienser av det som finns hemma. Har ju oftast allt jag gillar hemma, så jag slipper gå och handla för att det kanske fattas en sak.

Det blev nåt med kyckling idag. Tog kyckling rens jag hade i frysen i en burk. Och med rens menar jag kyckling som jag renast av från t ex helgrillad kyckling, kyckling lår, kycklingklubba.

Denna maträtt är lätt och snabb att tillaga, ca 30 min allt som allt.


Ingredienser för 2 portioner:

250 gram kyckling
1 stor röd paprika
1/2 zucchini
1 stor burk skivade champinjoner
1/2 röd lök
Margarin
Olja (inget måste)



Wok mix orginal krydda (köpt på en marknad i påse)
Salt




Strimla paprikan, tärna zucchinin, hacka löken.

Tag fram en wokpanna eller vanligt stekjärn, lägg i en klick margarin med lite olja. (Använder båda för då blir det mycke enklare att steka).
Stek svampen i ca 5 min, lägg i paprikan och zucchinin tillsammans med svampen och låt steka under omrörning då och då tills grönsakerna blivit mjuka.




Lägg i löken och kycklingen och salta lite och strö över wok mix kryddan, rör om och låt detta sen steka ytterligare i ca 5 min.



Serveras med nudlar