mariesrecept

Hej! Jag brinner för allt som har med matlagning och göra och att baka. Jag är helt självlärd genom att experimentera i mitt kök. Genom denna blogg tänkte jag dela med mig av massa recept som jag själv komponerar ihop och de flesta kostar inte mer än 10-15kr/portion Lider av IBS, så ibland blir de torka här i bloggen pga att jag inte mår så bra och måste lägga om kosten

Kyckling och pasta sallad med curry

Kategori: Kyckling

 
 
Krämiga pastasallader är så himla goda. och har smakat såna lite här och var. Och alltid undrat hur man får fram den goda smaken, så idag experimenterade jag lite och fick fram smaken. Jiippiieee..haha
 
Gissar på att receptet räcker till 3 portioner om man inte är stor i maten
 
Ingredienser:
100 gram pastaskruvar
60 gram sojabönor (frysta)
400 gram kycklingfilé (blir ca 250 gram när de är stekt)
1 dl turkisk yoghurt
1 msk thai sweet chili sås
1 tsk curry
 
Blanda yoghurt med chili såsen och curryn. Rör om väl.
 
Koka pasta och låt svalna, tina upp sojabönorna, stek kycklingen i tärningar och låt svalna. Blanda sedan alltihopa med varandra.
Ställ i kylen. Som med all sån här mat så blir den godare ju längre den får stå och dra, så för mig blir det en portion senare idag.
 
Man kan även ha i majs och purjolök, men det hade jag inte hemma, så det får bli nästa gång.
Bara och ta vad man tycker är gott, men gurka o tomat är uteslutet för det gör bara det hela vattnigt.
 
 

Mammas dag tårta

Kategori: Bakverk

 
Eftersom det var annat som hände i söndags så gick det inte att fira mamma på mors dag, så det tog jag igen idag. bakade en chokladtårta till henne. Som blev väldigt uppskattad, vi båda sa nästan i munnen på varann, att det var den godaste tårtan vi ätit.
Jag är ingen tårtbakare precis, inget jag gillar och göra eftersom jag inte glad för grädde osv. Men denna bara..ååå så god.
 
 

Jag gjorde min tårta i en avlång form, kände inte för att stå och pela med att skära i en rund kaka, lättar med avlång,
 
Ingredienser till bottnarna:
 
3 dl strösocker
5 dl vetemjöl
3 ägg
3 dl vatten
200 gram smör eller margarin
1,5 dl kakao
1.5 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
1. Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget.
2. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem omväxlande med
vattnet i smeten. Vispa smeten slät.
3. Smörj och mjöla en rund form, ca 2 liter.
4. Grädda mitt i ugnen i 175 grader cirka 40 min.
 
 
Chokladkrämen:
 
50 gram mörk choklad
2 dl vispgrädde
150 gram smör eller margarin
 
Smält choklad, grädde och smör i en skål över ett vattenbad. Låt
svalna helt och vispa med elvisp till en slät kräm. Eventuellt behöver
krämen stå i kylen en stund men håll koll för den stelnar snabbt! 
När kakan är kall, skär den i 3 bottnar. Bred choklad kräm på de
två nedersta bottnarna. Lägg försiktigt ihop dem och bred resterande
kräm över kakan.