mariesrecept

Hej! Jag brinner för allt som har med matlagning och göra och att baka. Jag är helt självlärd genom att experimentera i mitt kök. Genom denna blogg tänkte jag dela med mig av massa recept som jag själv komponerar ihop och de flesta kostar inte mer än 10-15kr/portion Lider av IBS, så ibland blir de torka här i bloggen pga att jag inte mår så bra och måste lägga om kosten

Egen våffelsmet

Kategori: Bakverk

 
Har nu experimenterat lite med ingredienser till en god våffelsmet och jag lyckades, nu kan ni skrota alla recept ni har för mitt är det bästa..haha. Såklart hade jag ju grunderna för hur man gör våfflor/pannkakor, så de var ju bara och tänka på dessa.
 
Ingredienser till ca 15 st våfflor:
 
4 ägg
4 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1/2 tsk socker
25 g smält margarin/smör
 
Vispa äggvitorna till skum.
 
Rör ihopa gulorna, mjölet och hälften av mjölken, saltet och sockret till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och rör om ordentligt. Vänd sedan ner skummet försiktigt i smeten och häll i smöret och rör om försiktigt, eller vänd även nu runt försiktigt.
 
Smörj endast järnet inför första laggen, efter det så behövs det inte.
 
1 lagg = drygt 1 dl smet och grädda varje lagg i 2 min
 
 
 
 
 
 
 

Lätt Omelett

Kategori: Smårätter

Detta är en smal omelett för er som räknar kalorier, men i mitt fall är de för att jag aldrig gillat äggulor.
Omelett har väl alla gjort, men tänker ändå dela med mig av min jag gjorde ikväll.
 
Vispa samman 3 vitor med 1 gula. Stek upp den mängd svamp du vill ha och hacka lite rödlök, annan lök går oxå bra, rör ner detta i äggsmeten och stek sen som en pannkaka på båda sidor.
Riktigt gott och mättande