mariesrecept

Hej! Jag brinner för allt som har med matlagning och göra och att baka. Jag är helt självlärd genom att experimentera i mitt kök. Genom denna blogg tänkte jag dela med mig av massa recept som jag själv komponerar ihop och de flesta kostar inte mer än 10-15kr/portion Lider av IBS, så ibland blir de torka här i bloggen pga att jag inte mår så bra och måste lägga om kosten

Potatisplättar

Kategori: Dagens Middag

 
 
 
Idag blev det en sen lunch/tidig middag.
 
Som ni sett har jag ju gjort zucchiniplättar ett tag nu, och igår lekte jag lite med mina tankar om annat man kan göra plättar på. Och valet stanna på potatis. Potatis är så trist att ha kokt med sås till, något jag aldrig äter i stort sett. Kokar och steker hellre, eller råsteker och såklart mos.
 
Men detta jag gjorde idag blev riktigt gott, så nu lär jag ju säkerligen äta potatis mer än en gång i veckan. Väldigt IBS vänligt oxå, vilket gör de perfekt med mig som har den sjukdomen
 
Detta behöver du till en person:
 
150 gram kokt potatis
1 ägg
salt & peppar
 
Mosa den kokta potatisen med en gaffel och rör till en jämn smet tillsammans med ägget och kryddorna.
Tag ett stekjärn och klicka ut 3-4 st små lagom tunna på järnet och stek tills ytorna fått en jämn fin färg och lite frasig
 
På bilden är där bara 2 större plättar, men gör man fler och mindre så är dom lättare att vända.
 
 
Idag åt jag detta med stekt ytterfilé skivor
 
 
 

Tipsar igen om dessa goda plättar

Kategori: Dagens Middag

 

 

Dagens: Stekt kycklingfilé med zucchiniplättar.

Har ni ännu inte provat dessa plättar så gör det. Gott, enkelt o mättande: Till en person behövs ; 1 ägg, 100 gram riven zucchini, 2 msk mjöl, salt o peppar, rör ihopa allt till en jämn smet och klicka sedan ut till 4 st små plättar på stekjärnet.

 

 

 

 

Till er alla

Kategori: Allmänt

 
 
 
 

Enkelt är godast

Kategori: Dagens Middag

 
 
Idag har varit en sådan dag som jag inte varit sugen på något alls som finns i min fulla frys, mitt fulla skafferi och mitt fulla kylskåp. I alla fall inte när de kommer till att göra någon middag.
 
Så jag tog 2 brödskivor från surdegsbrödet jag köpte på Ica idag.
Stekte 2 biffar som jag hade råa och klara för stekning i frysen, tillsammans med stekt ägg och tomat.
Och det var ju såklart hur gott som helst, lite matkoma i soffan blev det efter det. Så kan det gå
 
 
 

Bomull för magen

Kategori: Dagens Middag

 
 
Kom på idag att jag inte ätit fisk på ganska länge, så lax fick det bli idag med nypotatis och en egen sås med vitlök och paprika.
 
Fisk är så underskattat, förstår inte vad som gör att folk inte gillar fisk. Det är ju så himla gott, särskilt lax som är en favorit.
Den enda fisken jag inte äter är stekt sill, men det är för alla benen, har lite skräck för sånt.