mariesrecept

Hej! Jag brinner för allt som har med matlagning och göra och att baka. Jag är helt självlärd genom att experimentera i mitt kök. Genom denna blogg tänkte jag dela med mig av massa recept som jag själv komponerar ihop och de flesta kostar inte mer än 10-15kr/portion Lider av IBS, så ibland blir de torka här i bloggen pga att jag inte mår så bra och måste lägga om kosten

Färgrik gratäng

Kategori: Kyckling

Som alla nog märkt så gillar jag att slänga ihop egna recept på maträtter där allt blandas ihop i en gryta eller en form och in i ugnen.
Och idag har jag gjort det igen med en maträtt för ugnen. Snabb och enkel att tillaga.

Till 4 personer behöver du:

450 gram kycklingfilé
1 liten gul paprika
1 liten röd paprika
ca 150 gram broccoli
12-14 st champinjoner
2 charlottenlökar
svartpeppar
chillipeppar

Ni ser vitlök på bilden, men hoppade över den. Så provar ni receptet så gör samma som jag och se om ni vill ha vitlök nästa gång. För kan lova att det är riktigt gott så som jag gjorde den idag.

1 burk cremé fraiche
1 ask creme bonjour gräslök

Riven ost

2,5 dl ris



Sätt på riset och koka enligt påsens/paketens anvisning.


Strimla kycklingen och stek med grovmalen svartpeppar och lite chillipulver. Häll över i en stor skål. Strimla paprika. Skär löken i mindre bitar. Skiva svampen i tunna skivor. Dela broccolin till mindre bitar.
Stek upp alla grönsaker och blanda ner med kycklingen i skålen.

                      

Blanda cremé fraiche och creme bonjour i en liten skål, vänd sedan ner allt i kycklingblandningen och rör runt till en jämn smet. Häll upp allt i en ugnsfast form och bred ut det jämnt över formen.

Riv ost och strö över.

In i ugnen tills osten smält. Ca 20 min på 200 grader. Beroende på hur mycke ost du vill ha. Jag gillar att ha mycke






"Rörig" kycklinggratäng

Kategori: Kyckling

Jäklar (ursäkta) vilken god gratäng jag hittade på ikväll. Så god så man skulle kunna äta hur mycke som helst.

Till 3-4 personer behövs:

350 gram kycklingfilé
10-12 färska champinjoner
1 liten gul lök
3 dl cremé fraiche
5 dl pastarör
Basilika
En nypa Vitlökspulver
Grekisk grillkrydda (alt. lite av den grillkrydda du har om du inte har denna)
Smör/margarin till stekning
Riven ost (den du har hemma)





Koka pastan enligt anvisning på paketen/påsen.

Strimla/tärna kycklingfilén i rät små bitar och stek den med margarin och kryddorna.
Skiva svampen i tunna skivor som på bilden och stek, hacka löken och stek den med svampen när denne börjar bli klar, men bara så att löken blir lite mjuk.

Blanda kyckling, svamp, lök och pasta i en skål tillsamman med cremé fraichen. Tillsätt eventuellt lite mer basilika och vitlökspulver.

Häll upp allt i en ugnsfast form och strö över osten, rikligt med ost blir godare.

Ställ formen i ugen på 200 grader och låt den stå där tills osten smält