Tips när det gäller färska champinjoner
Kategori: Tips och råd
Har idag hittat billig färsk svamp på Ica, tag 3 st 250 grams burkar och betala för 2 vilket blev en kostnad på 20 kr. Och alltid när jag hittar detta billigt så hamstrar jag och fryser in.
Så tänkte dela med mig med hur jag gör:
Jag skär all svamp i tunna skivor
Sedan steker jag upp alltihopa i omgångar så de får lite färg, tar bara några minuter. Förväller dom som man säger
Sen samlar jag all stekt svamp i en burk/skål så de får svalna av.
När all svamp blivit kall så tar jag fram min lilla hushållsvåg. Och väger upp ca 70-80 gram i taget och plastar in i portioner.
Stoppar därefter alla plastportioner i 1 eller 2 plastpåsar och in i frysen med det.
Sen är de bara och ta fram så mycke svamp man vill ha/man behöver när man ska göra midda eller annat gott med svamp i.
Såklart får man steka på dessa igen tills de blir så som man vill ha dom.
Själv gillar jag när de blir en lite frasig stekyta
Gott & enkelt