M's gratäng
Kategori: Färs
Skulle göra en potatisgratäng häromdagen och upptäckte att jag hade för lite potatis hemma för detta. och jag som så gärna ville ha en gratäng slängde ihopa av de jag hade hemma, och kan bara säga att det blev himmelskt gott, och så här blev resultatet
2-3 personer
Ingredienser
350-400 gram fläskfärs
2 charlottenlökar
2 vitlöksklyftor
5 hela färska champinjoner
1 liten grön paprika
2,5 dl creme fraiche
2 dl milda vispgrädde
1 msk tomatpuré på tub
6 medelstora potatisar
1/2 burk sparris som är skuren i bitar
Färsblandningen:
Stek upp färsen med vitpeppar, svartpeppar o grillkrydda. Rör ner en matsked tomatpuré.
Häll upp detta i en skål.
Skiva svampen tunt o bryn den.
Hacka lök o vitlök o skär paprika i strimlor. Stek på detta i ca 2-3 min, blanda med färsen och rör om.
Blanda creme fraiche o grädde i en liten skål o rör om.
Tag fram en ugnsfast form.
Skala o skiva potatisen tunt och lägg hälften i formen och salta o klicka ut hälften av creme fraiche blandningen. Häll över färsblandning och lägg på sellerin. Lägg på resten av potatisen och salta och på med resten av creme fraiche blandningen.
Täck formen med aluminiumfolie och in i ugnen på 200 grader i ca 60-70 min, beroende på ugn och poatissort.
Ser kanske inte så god ut på bilden, men gör denna gratäng o jag lovar att ni inte kommer att ångra er. Den är riktigt saftig o god. Svårt o låta bli o äta fast man var mätt, mamma blev oå bjuden o sa exakt som jag.