Mina egna vårrullar
Kategori: Kyckling
Har haft filodeg i frysen i evigheter och idag kände jag att det var dags att använda denna.
50 ark i paketet, så 50 st vårrullar har jag stått och rullat och friterat ikväll. Hur gott som helst blev det med en egen påhittad fyllning av vad jag hade hemma.
Till 50 st hade jag:
1 pkt filodeg (köpt i en kina affär)
1 stor röd paprika
1 röd lök
400 gram kycklingfilé
150 gram färsk bladspenat
2 tsk röd curry pasta
1/2 paket glasnudlar
Strimla kycklingfilén smått och stek i currypastan och häll sedan upp i en skål, strimla paprika och skär löken i tunna halva ringar och fräs detta tillsammans ca 5 min.
Stek bladspenaten så den blir mindre och typ skrynklig och mjuk
Blanda ihopa allt i en skål.
Koka glasnudlar i en gryta med lätt saltat vatten i 3 min, häll upp i ett durkslag och låt rinna av.
Lägg lite av nudlarna och lite av kycklingröran lite nedanför ett hörn på arket, rulla ett varv, vik in spetsarna till höger och vänster så de möts på mitten och rulla ihopa hela.
Ett tips är att pensla varje ark med uppvispat ägg så "limmar" det bättre.
Frityrgryta på 180 grader i ca 7-8 min.