mariesrecept

Hej! Jag brinner för allt som har med matlagning och göra och att baka. Jag är helt självlärd genom att experimentera i mitt kök. Genom denna blogg tänkte jag dela med mig av massa recept som jag själv komponerar ihop och de flesta kostar inte mer än 10-15kr/portion Lider av IBS, så ibland blir de torka här i bloggen pga att jag inte mår så bra och måste lägga om kosten

Färgrik gratäng

Kategori: Kyckling

Som alla nog märkt så gillar jag att slänga ihop egna recept på maträtter där allt blandas ihop i en gryta eller en form och in i ugnen.
Och idag har jag gjort det igen med en maträtt för ugnen. Snabb och enkel att tillaga.

Till 4 personer behöver du:

450 gram kycklingfilé
1 liten gul paprika
1 liten röd paprika
ca 150 gram broccoli
12-14 st champinjoner
2 charlottenlökar
svartpeppar
chillipeppar

Ni ser vitlök på bilden, men hoppade över den. Så provar ni receptet så gör samma som jag och se om ni vill ha vitlök nästa gång. För kan lova att det är riktigt gott så som jag gjorde den idag.

1 burk cremé fraiche
1 ask creme bonjour gräslök

Riven ost

2,5 dl ris



Sätt på riset och koka enligt påsens/paketens anvisning.


Strimla kycklingen och stek med grovmalen svartpeppar och lite chillipulver. Häll över i en stor skål. Strimla paprika. Skär löken i mindre bitar. Skiva svampen i tunna skivor. Dela broccolin till mindre bitar.
Stek upp alla grönsaker och blanda ner med kycklingen i skålen.

                      

Blanda cremé fraiche och creme bonjour i en liten skål, vänd sedan ner allt i kycklingblandningen och rör runt till en jämn smet. Häll upp allt i en ugnsfast form och bred ut det jämnt över formen.

Riv ost och strö över.

In i ugnen tills osten smält. Ca 20 min på 200 grader. Beroende på hur mycke ost du vill ha. Jag gillar att ha mycke






Kommentarer


Kommentera inlägget här: