Hej!
Jag brinner för allt som har med matlagning och göra och att baka. Jag är helt självlärd genom att experimentera i mitt kök. Genom denna blogg tänkte jag dela med mig av massa recept som jag själv komponerar ihop och de flesta kostar inte mer än 10-15kr/portion
Lider av IBS, så ibland blir de torka här i bloggen pga att jag inte mår så bra och måste lägga om kosten
2 hårdkokta ägg (delas 2 ggr i äggdelaren) 1/2 rödlök, finhackad 1 liten burk champinjoner, hackad 1 burk tonfisk i vatten (låt allt vatten rinna ur) 1 dl creme fraiche 4 msk majonäs 1 tsk citronpeppar En nypa salt
Lägg alla ingredienser i en burk/skål och rör om, sätt på ett lock. In i kylen. Godast när den fått stå och dra till morgondagen. Men går såklart att äta direkt
Kanske inte ser så aptitlig ut på fotot men kan lova att den är riktigt god på en macka eller fyllning i en baguette med annar gott man vill ha till.
Eventuellt att jag rör ner lite hackad dill senare idag, eller imorgon för att det sätter så god smak.
Har idag hittat på en helt egen paj, okej att det är med tacokrydda, men den är ändå min egen.
PAJDEG:
3 dl mjöl 150 g margarin 2 msk vatten
Lägg mjöl och margarin i en skål, knåda ihopa till en jämn deg, häll på av vattnet då och då. Lägg sedan den i kylen utplattad i plastfolie.
INGREDIENSER:
400 g fläskfärs 1 röd paprika 1 liten burk skivade champinjoner 1 påse tacomix 1 dl purjolök
Stek upp färsen, strö på tacomi påsen och rör om, häll på 1 1/2 dl vatten och låt puttra på lägsta värmen i ca 7-8 min. Strimla paprikan och stek den tillsammans med svampen i ca 5 min på låg värme, lägg på purjolöken och stek ytterligare ca 2-3 min, se till så inte purjolöken blir bränd. Blanda ihopa allting i en skål.
Tag fram pajdegen, kavla ett tryck ut den i en pajform och nagga lite här och var med en gaffel. Förgrädda i ugnen ca 15-20 min på 200 grader.
Tag ut formen ur ugnen, häll ut färsblandningen jämnt över pajskalet.
Vispa ihopa en äggstanning av 2 ägg, 1 dl mjölk, lite salt och peppar och häll över färsblandningen.
Hittade på en enkel och snabblagad köttwok idag...ca 30 min gissar jag Receptet är för 1 person eftersom jag bor ensam.
Ingredienser:
ca 150 g strimlat kött (skinkgrytbitar som jag strimlar) 1 1/2 dl wokgrönsaker från Netto (finns färska på burk eller frysta) 1 msk cremé fraiche 2 dl vatten Vitlökspulver Wok Mix Orginal (krydda som finns att köpa på www.borgebykryddgard.se, köpt min på marknad) Grovmalen svartpeppar
Strimla köttet och stek med de kryddorna som jag nämnde ovanför i en vanlig stekpanna. Stek wokgrönsakerna i en wokpanna samtidigt på låg värme. När köttet är genomstekt så häll på vatten och låt puttra på järnet så att lite av vätskan reduceras, klicka därefter i cremé fraichen och rör om. Häll sedan detta över grönsakerna i wokpannan och rör om.
Jag serverade nudlar till detta som jag rörde ner i wokpannan med allt det andra.
Hej!
Jag är en tjej på 46 år som brinner för allt som har med mat och göra. Genom denna blogg tänkte jag dela med mig av massa recept som jag själv komponerar ihopa Billigt och lättlagat för allt och alla. Runt 10-15kr/portion. Jag är helt självlärd genom att experimentera i mitt eget kök
Har IBS, så ibland blir de torka här i bloggen pga att jag måste lägga om kosten. Har påbörjat en kategori för IBS/känsliga magar recept
Ni kan maila mig: [email protected] om de är nåt ni vill skriva till mig istället för att lägga en kommentar