Hej!
Jag brinner för allt som har med matlagning och göra och att baka. Jag är helt självlärd genom att experimentera i mitt kök. Genom denna blogg tänkte jag dela med mig av massa recept som jag själv komponerar ihop och de flesta kostar inte mer än 10-15kr/portion
Lider av IBS, så ibland blir de torka här i bloggen pga att jag inte mår så bra och måste lägga om kosten
Denna veckan har Ica fläskfärs för 29.90 kr/kg, och såklart har jag hamstrat på mig några kilon. I och med det så fick det bli just färs till middag. Sitter här nu och är riktigt mätt, så mätt så jag egentligen bara vill lägga mig ner...ja ni vet sådär soffmätt..haha.
Men det kan jag ju inte, vill liksom dela med mig av mitt recept. Och angående det så är denna maträtt runt 20 år gammal i mitt hem och såklart eget skapande, men idag la jag till krossade tomater.
Såhär gjorde jag och tror det räcker till 4 personer, ni kan dock lägga till 3-4 potatisar för säkerhets skull tror jag.
Färsen:
500 gram färs
1 ägg
2 msk skorpmjöl/ströbröd
grillkrydda
salt
mald vitpeppar
mald svartpeppar
Blanda ägg, skorpmjöl och kryddor i en skål, tillsätt sedan färsen och rör runt ordentligt. Jag gör detta med händerna för då kan man krama in kryddröran ordentligt. Och vad gäller kryddor är ju detta efter smak, så det har jag inga mått på. Men ni har väl alla gjort biffar eller köttbullar.
Skala 6 medelstora potatisar och skär i tunna skivor, detta gör jag förhand med kniv, Men finns ju såklart hushållsmaskiner för detta om ni har en sådan. Jag har, men gillar och göra allt förhand
Lägg hälften av potatis skivorna i botten på en ugnsfast form, strö över salt och finhackad gul lök
Häll därefter en burk krossade tomater (400 gram) över detta lager
Platta ut små bitar med händerna och lägg ovanpå tomaterna, ni får liksom pussla lite om man säger som så. Tills allt ligger jämnt fördelat.
Därefter läggs resten av potatisen, salt och lök överst plus 1 dl vatten. Vilket jag tyvärr glömde att ta kort på. Men tror ni förstår ändå
Klä/täck formen med aluminium folie och ställ i ugnen på 200 grader i ca 50 minuter, tag sedan bort folien och låt stå i ytterligare 25 minuter, så får potatisen överst lite färg.
Fått i mig en god midda, något man egentligen borde äta varje dag. Tänker då på rotfrukterna som är så mycke nyttigare och mer mättande än pasta, ris osv.
Kanske skulle ta och leva på det varje dag ett tag nu, i alla fall rotfrukterna. Det hade min IBS mage gillat skarpt.
Stekt kycklingfilé & ugnsbakad palsternacka, morot och brysselkål
Gått och väntat länge på att brysselkålen skulle bli billig, och vips så blev de så på Ica denna veckan, 7.90 kr för ett 500 grams nät. Skulle egentligen väntat till jul tänkte jag. Men det går ju bara inte när det är så gott
Hej!
Jag är en tjej på 46 år som brinner för allt som har med mat och göra. Genom denna blogg tänkte jag dela med mig av massa recept som jag själv komponerar ihopa Billigt och lättlagat för allt och alla. Runt 10-15kr/portion. Jag är helt självlärd genom att experimentera i mitt eget kök
Har IBS, så ibland blir de torka här i bloggen pga att jag måste lägga om kosten. Har påbörjat en kategori för IBS/känsliga magar recept
Ni kan maila mig: [email protected] om de är nåt ni vill skriva till mig istället för att lägga en kommentar