Hej!
Jag brinner för allt som har med matlagning och göra och att baka. Jag är helt självlärd genom att experimentera i mitt kök. Genom denna blogg tänkte jag dela med mig av massa recept som jag själv komponerar ihop och de flesta kostar inte mer än 10-15kr/portion
Lider av IBS, så ibland blir de torka här i bloggen pga att jag inte mår så bra och måste lägga om kosten
Har nyss tagit ut sista plåten ur ugnen. Vad det blev? Jo jag hitta på ett eget recept med grahamsbullar.
Ca 25 st
7 dl vetemjöl
7 dl stenmalet grahamsmjöl
5 dl vatten
1 pkt jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
50 gram margarin
Smält margarinet, häll på vattnet o värm tills det är fingervarmt. Känn med ett finger hela tiden för de kan gå fort.
Smula ner jästen i en degbunke, häll på lite av ljumma vätskan, ta en handvisp o rör runt tills jästen löst sig.
Blanda allt mjöl, salt o socker i en skål.
Tag fram elvispen och kör ner lite mjöl i taget tills allt är i och du har en jämn slät deg, gör inget om den är lite klibbig, de ger mjukare o fluffigare bullar har jag märkt genom åren.
Låt jäsa i ca 40 min.
Häll upp degen på mjölat bord/bänk. Knåda eventuellt in lite mer mjöl. Tag en del av degen, kavla ca 1 cm tjock och skär ut rutor. Gör sedan så med all deg tills den är slut.
Låt jäsa igen i ca 30 min
Pensla med ägg. Mitten av ugnen på 200 grader(varmluftsugn) i ca 12 minuter
Brukar ha nån sorts fröer som t ex solrosfrön på men valde bort allt sådant idag
Denna rätt satte jag ihop idag på måfå och huxflux, alltså ingen planering bakom. Tog helt enkelt bara vad jag hade hemma.
Den är både lättlagad och nyttig.
Till en person hade jag:
130 g kycklingfilé
3 färska champinjoner
1 dl fryst majs, paprika och ärtblandning (ica basics)
1)2 dl okokt bulgur
romansallad
gurka
Strimla kycklingen och stek med den krydda du vill ha.
Skär champinjonerna i 4 delar och stek upp till den konsistens du vill ha på dessa. Stek kycklingen samtidgt och spar tid. Lägg ner svampen, majs, paprika, ärtor med kycklingen när du inte längre ser att den är rå.
Låt steka på lägsta värme i ca 5 min.
Med andra ord så görs detta medan bulgur kokar
Jag la strimlad sallad på tallriken och blanda sedan ihop det andra och la ovanpå tillsamman med lite skivad gurka
Idag är en sån dag då ingen mat känns intressant. Men det känner säkert alla igen sig i när det är 40 grader i solen och 25 i skuggan..*pust, flämt*
Så min tanke gick direkt till sallad, finns så mycke man kan blanda ihopa. Och dagens blev himmelskt god. Får bli den resten av veckan om värmen håller i sig.
Hej!
Jag är en tjej på 46 år som brinner för allt som har med mat och göra. Genom denna blogg tänkte jag dela med mig av massa recept som jag själv komponerar ihopa Billigt och lättlagat för allt och alla. Runt 10-15kr/portion. Jag är helt självlärd genom att experimentera i mitt eget kök
Har IBS, så ibland blir de torka här i bloggen pga att jag måste lägga om kosten. Har påbörjat en kategori för IBS/känsliga magar recept
Ni kan maila mig: [email protected] om de är nåt ni vill skriva till mig istället för att lägga en kommentar