Potatisplättar
Kategori: Dagens Middag
Idag blev det en sen lunch/tidig middag.
Som ni sett har jag ju gjort zucchiniplättar ett tag nu, och igår lekte jag lite med mina tankar om annat man kan göra plättar på. Och valet stanna på potatis. Potatis är så trist att ha kokt med sås till, något jag aldrig äter i stort sett. Kokar och steker hellre, eller råsteker och såklart mos.
Men detta jag gjorde idag blev riktigt gott, så nu lär jag ju säkerligen äta potatis mer än en gång i veckan. Väldigt IBS vänligt oxå, vilket gör de perfekt med mig som har den sjukdomen
Detta behöver du till en person:
150 gram kokt potatis
1 ägg
salt & peppar
Mosa den kokta potatisen med en gaffel och rör till en jämn smet tillsammans med ägget och kryddorna.
Tag ett stekjärn och klicka ut 3-4 st små lagom tunna på järnet och stek tills ytorna fått en jämn fin färg och lite frasig
På bilden är där bara 2 större plättar, men gör man fler och mindre så är dom lättare att vända.
Idag åt jag detta med stekt ytterfilé skivor