Kyckling, broccoli, svamp med äggstanning
Kategori: IBS vänlig mat
Igår gjorde jag nåt liknande fast med färs istället för kyckling. Därför jag var tvungen och testa detta idag.
Såklart är det eget hittepå och supergott
Till det hela använde jag:
600 gram kycklingfilé
300 gram frysta broccoli buketter
ca 10 st färska champinjoner
Skär kycklingen i mindre bitar och stek i valfria kryddor, jag använde en kycklingkrydda för att jag tycker den är så god. Skiva svampen i mindre bitar och stek.
Koka broccolin i ca 2 min, skär sedan dessa buketter i mindre bitar. Blanda allt i en glasform eller vad ni nu har för något som är ugnsfast.
Äggstanningen: Vispa 5 ägg och 5 dl mjölk och häll sedan över allt i formen
In i ugnen i 30-40 min på 200 grader. Man kan ta stickprov mot slutet för att se så att äggstanningen stelnat. Man kan oxå lägga på aluminiumfolie mot slutet om man vill ha mindre färg
Provade att frysa en liten bit från det jag gjorde igår och värmde i micron o åt idag. Så nu vet jag att de funkar att frysa och värma upp igen. Därav fick jag av detta recept 6 st lunch matlådor.
En ganska mäktig o mättande maträtt