Curryfisk
Kategori: Fisk
Denna fiskrätten hittade jag på för flera år sen, och idag blev det den till midda för jag kände att det ju var längesen. Så nu tänkte jag dela med mig av receptet till er som läser denna blogg.
VIKTIGT MED DENNA RÄTTEN ÄR ATT DU ANVÄNDER MATOLJA OCH INTE SMÖR ELLER MARGARIN
TAG FRAM FISKEN 30 MIN INNAN DU SKA ANVÄNDA DEN
Detta behöver du till en person:
VIKTIGT MED DENNA RÄTTEN ÄR ATT DU ANVÄNDER MATOLJA OCH INTE SMÖR ELLER MARGARIN
TAG FRAM FISKEN 30 MIN INNAN DU SKA ANVÄNDA DEN
Detta behöver du till en person:
Vill du göra till 2 personer så tar du hela fiskpaketet och dubblar de andra
ingredienserna. Något ni undrar över får de bra att lägga en kommentar eller maila mig
200 g alaska pollock (sån där i 4 bitars paket, tag 2 två dessa)
en gul lök
2 tomater
1,5 dl milda visp eller helst äkta grädda
1-2 tsk curry ev mer (en smaksak)
salt
matolja
Gör så här:
Skiva löken i tunna skivor och likadant med tomaterna. Skär fisken i 2 cm tjocka bitar på tvären.
Häll olja i en tjockbottnad gryta, lägg i lök och tomater och låt detta fräsa tillsammans med curry och salt i några minuter.
Lägg i fisken och häll över grädden.
Låt sedan allt detta småkoka, inte för kraftigt, i ca 15 min
Smaka av med salt
Klart att servera med kokt potatis
SMAKLIG MÅLTID!!!!!