Maries mixade gratäng
Kategori: Griskött
Tog sådant jag hade hemma, dock inte så jättemånga ingredienser denna gången, men ack så gott.
Måste absolut provas...så du som läser detta och vill prova; kan lova att du inte kommer att ångra dig!!
Till 2 personer:
2 pkt bacon
1 burk skivade champinjoner
1 1/2 dl purjolök
2 dl ris
Såsen: (ett tips är att göra den allra först)
2,5 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
250-300 g riven ost
Koka riset enligt anvisningar på paketet/påsen.
Gör sedan detta under tiden riset kokar:
Klipp bacon paketen i ca 2 cm tjocka strimlor och stek upp, inte så hårt stekt.
Skär purjolöken i 1 cm tjocka ringar.
Stek svampen några minuter och lägg sedan i purjolöken och låt detta steka i nån minut.
Lägg bacon, svamp, purjolök och ris i en skål och rör om.
((Klicka på små bilder så blir dessa större))
Rör ner såsen i blandningen
Häll sedan upp röran i en ugnsfast form och strö över den rivna osten.
Ställ in formen i ugnen på 200 grader i ca 20 min eller tills osten smält och blivit krispig på ytan.
Detta ser väl riktigt gott ut???
SMAKLIG MÅLTID!!!!!!!!!!!!!!!!!