Snabba Köttgrytan
Kategori: Griskött
Denna räcker till 2-3 personer, fast för mig blev det 4 portioner. 3 st som jag hällt upp i burkar för frysen och en portion som jag åt idag ju...
1 burk mini majs (425g)
1 burk skivad svamp (290g)
1 grön paprika (hade grön hemma men går bra med annan oxå)
1 dl purjolök
4 små morötter
ca 600 g skinkgrytbitar
2 köttbuljongtärningar
ca 7 dl vatten
1 dl creme fraiche
grovmalen svartpeppar
mald vitpeppar
grillkrydda
paprikapulver
Gör så här:
Stek upp köttbitarna i så stora bitar du vill ha med svartpeppar, vitpeppar, grillkrydda och paprikapulver, brukar vara för stora bitar i förpackningarna tycker jag, så jag delar dessa på mitten eller 3 ggr.
Strimla paprikan, skär morötterna i slantar, skär purjolöken i ca 1 cm tjocka ringar, dela varje minimajs i ca 5 delar .Häll vattnet i en gryta med buljongtärningarna. Lägg i alla ingredienserna och låt småkoka i ca 20 min, red grytan med mjöl. Rör ner creme frachen.
Min portion....fortfarande varmt, därav lite immig bild
Resten som jag fryser in i såna där 400 grams burkar som det varit räksallad i.