Ugnsbakad fisk med svampsås
Kategori: Fisk
Den här rätten har jag ätit i många år, min mamma som hitta på den när jag var liten.
Så tänkte nu dela med den till er, mina läsare.
Detta behöver du och det räcker till 2 personer
400 gram fisk (ett fiskblock)
1 stor burk skivad svamp
5 dl mjölk
mjöl
margarin
salt
vitpeppar
aromat
Gör så här:
Tag fram fiskblocket ca 30 min innan tillagning. Lägg den i en ugnsfast form, salta lite lätt över den.
Såsen:
Öppna svampburken o häll av vätskan i ett glas.
Stek svampen i rikligt med margarin i en tjockbottnad gryta tills de fått färg tillsammans med vitpeppar o salt o aromat, rör med visp då o då.
Tag grytan av plattan, vispa ner ca 2 tsk mjöl ev 3, de ska bli som en smet.
Tag vätskan från svampen o häll i grytan, vispa...sätt sedan grytan på plattan igen och häll i lite mjölk i taget samtidigt som du vispar runt, såsen ska bli lite tunnare.
Häll sedan såsen över fisken.
In i ugnen på 200 grader i ca 40 min.
Serveras med potatis...gott till är kokta morötter eller ugnsbakade.
Men även gröna bönor
Hoppas det ska smaka för er som provar den