Potatis i tomatsås
Kategori: IBS vänlig mat
Har ju sedan länge använt mig av min tomatsås till allt möjligt, men det började ju på en pizza. Igår fick jag en tanke om denna såsen och förkokte den inte utan rörde ihop allt i en form med skivad okokt potatis och in i ugnen. Riktigt gott kan jag säga.
Receptet räcker till 3 gånger för mig, men gissar på 2 portioner annars. Man brukar ju räkna 3 potatisar per person, i alla fall gör jag det när jag gör olika potatis gratänger
Tag fram en ugnsfast form.
Häll i en burk krossade tomater (400 gram), 1/2 dl vatten, hacka en halv gul lök, pressa ner 2 vitlöksklyftor, 2 msk tomatpuré, 1-2 msk oregano och salt och peppar, rör om. Alla kryddor är efter smak
Skiva 4 potatisar tunt och lägg ovanpå såsen och rör om
Klä formen med folie och in i ugnen på 200 grader i ca 50-60 minuter. Tiden beror på hur tjocka/tunna skivor potatis du har.
Servera till vad du vill, jag hade ytterfilé skivor