Potatissallad på yoghurt
Kategori: Potatisrätter
Blev sugen på potatissallad igår, men inte som den vanliga jag brukar göra. Utan jag hittade på en ny med endast turkisk yoghurt, och det ska vara just denna sorten för den är mycket fastare och krämigare.
Så här gjorde jag:
Gissar på att receptet räcker till 4 personer
Koka 10 skalade potatisar och låt svalna, skär sedan dessa i små munsbitar, ja eller så stora som ni vill ha dom
350 gram turkisk yoghurt
1/3 del av ett paket dill (den som finns i frysdisken), oxå något man kan ta efter smak
1/2 tsk salt
ett par kryddmått vitpeppar
1 halv liten röd lök
Blanda allt detta i en skål utan potatisen
Tillsätt sedan den tärnade potatisen och rör om väl så att alla potatisar blir dränkta av smeten.
Låt stå kallt några timmar innan servering, eller ännu hellre till nästa dag för bästa smakresultat